Москаль хоче зупинити "вакханалію з лісом" на Закарпатті

Вівторок, 18 серпня 2015, 10:39

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заборонив вивозити із Закарпаття за кордон ліс-кругляк.

Про це інформує у вівторок офіційний сайт губернатора.

Губернатор заборонив видавати "сертифікати про походження лісоматеріалів круглих та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту круглих необроблених матеріалів".

Відповідне розпорядження вже готове й буде підписано найближчим часом. Здійснювати вивіз лісу-кругляка за кордон без таких сертифікатів неможливо.

За словами Москаля, 1 листопада цього року набуває чинності прийнятий Верховною Радою закон про заборону експорту на 10 років необроблених лісоматеріалів

"Однак поки закон не вступив у дію, в області почалася справжня вакханалія з лісом – вирубують усе, що можна й не можна, таке враження, що так звані лісокористувачі готові продати за кордон навіть свої дерев’яні хати", - зазначає губернатор.

"Куди не їду по області – всюди лісовози. Мало того, що вивозять кругляк, то ще й розбивають у спеку дороги. Цьому необхідно покласти край, інакше до 1 листопада Карпати залишаться лисими", - пояснює своє рішення губернатор.

Цим же розпорядженням Москаля передбачається здійснити всі можливі організаційні заходи для максимального нарощування переробки деревини на підприємствах Закарпаття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування