FT: Відставка Якуніна може почати значні зміни в оточенні Путіна

Вівторок, 18 серпня 2015, 14:51

Перехід глави РЖД Володимира Якуніна на посаду в Раду Федерації РФ може почати серію гучних перестановок в колі наближених до Володимира Путіна чиновників та бізнесменів.

Про це пише Financial Times.

Видання нагадує, що губернатор Калінінградської області цього тижня запропонував Якуніну представляти регіон в Раді Федерації, верхній палаті російського парламенту.

Представник РЖД Григорій Левченко розповів, що Якунін справді має намір йти в депутати.

"Керівництво країни зробило йому (Якуніну – ред.) пропозицію, і він погодився", - розповів Левченко.

Водночас FT нагадує, що Якунін був одним і найбільш наближених до Путіна чиновників, на рівні з главою "Роснефти" Ігорем Сєчіним, та очолював одну з найбільш прибуткових державних монополій, якою є РЖД.

Перехід Якуніна в Радфед можна сприймати як пониження, навіть якщо він стане його головою: ця посада швидше церемоніальна, хоч і вважається однією з найвищих за Конституцією РФ.

Джерела видання у Кремлі розповіли, що перехід Якуніна може "стати частиною більш значних змін" у владній верхівці Росії.

Як відомо, Якунін є давнім соратником Путіна ще з часів так званого "Озерного кооперативу" в Санкт-Петербурзі, із членів якого досі складається найближче оточення Путіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування