Порошенко запустив додаткові заходи для скасування віз з ЄС

Вівторок, 18 серпня 2015, 15:07

Президент Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 20 липня про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Згідно з рішенням, уряд має невідкладно вжити додаткових заходів щодо забезпечення реалізації рекомендацій П'ятої доповіді Єврокомісії про прогрес України з імплементації плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для України.

Урядові також доручено розробити за участю відповідних органів та подати на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо чіткого визначення підслідності органів досудового слідства.

Кабмін має також сприяти створенню національної системи ідентифікації громадян та затвердження плану заходів щодо її реалізації.

Доручено також підготувати за участю СБУ, Національного антикорупційного бюро із Консультативної місії Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки України законодавчі пропозиції щодо посилення захисту свідків у кримінальному провадженні та внести на розгляд парламенту відповідний законопроект.

Міністерству внутрішніх справ доручено невідкладно забезпечити завершення будівництва та належного облаштування пункту тимчасового розміщення біженців у місті Яготин Київської області, а також пункту тимчасового перебування нелегалів у селі Мартинівському Миколаївської області.

У місячний строк МВС разом з іншими зацікавленими державними органами має організувати роботу з ефективного впровадження Концепції інтегрованого управління кордонами, зокрема поліпшення міжвідомчої співпраці та обміну даними між правоохоронними органами, вдосконалення методології аналізу ризиків; технічних можливостей доступу до баз даних Інтерполу в пунктах пропуску через кордон.

Також МВС має посилити спроможність Міграційної служби щодо протидії нелегальній міграції, налагодження ефективної співпраці з членами ЄС.

Крім цього, МВС має створити віртуальний контактний аналітичний центр та базу даних про міграційні процеси для забезпечення обміну інформацією та моніторингу ситуації у сфері міграції.

Рішення РНБО містить також низку технічних доручень Державній службі спецзв'язку та захисту інформації.

Нацбанку запропоновано подати у двотижневий термін пропозиції щодо доцільності запровадження додаткових форм державного контролю у сфері обігу електронних грошей в Україні з метою забезпечення ефективної протидії відмиванню грошей, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Міністерству юстиції за участю Генпрокуратури доручено підготувати та подати у двотижневий термін до Кабміну для внесення на розгляд Ради законопроект про утворення державного органу з повернення активів.

Прикордонна служба має у місячний строк вжити заходів щодо укладення міжнародних договорів стосовно організації спільного з відповідними органами суміжних держав патрулювання кордону та контролю у пунктах пропуску через кордон.

Рішення передбачає також підготовку комплексних пропозицій щодо реформування правоохоронних органів, зокрема – щодо удосконалення організації взаємодії та координації діяльності правоохоронних органів, забезпечення подальшого реформування СБУ відповідно до стандартів і критеріїв членів ЄС, здійснення заходів для приєднання до Шенгенської інформаційної системи.

Генпрокуратурі запропоновано прискорити роботу щодо забезпечення повноцінного функціонування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, під час зустрічі з Порошенко голова Єврокомісії Клод Юнкер заявив, що його відомство до 15 грудня представить свої рекомендації щодо запровадження безвізового режиму для українців на розгляд держав ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування