Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики створили "картинку" обстрілів і покликали "свої" камери - СЦКК

Вівторок, 18 серпня 2015, 17:50

Бойовики обстріляли позиції сил АТО на Донеччині, не дочекавшись відповідного вогню, самі обстріляли підконтрольний їм населений пункт для створення потрібної їм "картинки".

Про це повідомляє у вівторок прес-центр української сторони Спільного центра з питань координації та припинення вогню.

Зазначається, що 18 серпня, з 11.30 до 11.50 на Артемівському напрямку проросійські бойовики обстріляли позиції ЗС України, що на околицях населеного пункту Зайцеве.

Вогонь вівся з 82 мм міномета, встановленого на переобладнаному для цього сміттєвозі.

Крім того на позиціях незаконних збройних формувань українські спостерігачі помітили особу з відеокамерою, яка здійснювала зйомку.

Усвідомлюючи замовний та провокативний характер цього обстрілу, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали", - зазначають в СЦКК.

"Переконавшись у тому, що вогонь у відповідь відкриватися не буде, бойовики перенесли вогонь на контрольовану ними частину н.п. Зайцеве. Внаслідок обстрілу загорівся будинок біля місцевої школи. Переконавшись у тому, що необхідну для інформаційної провокації "картинку" створити вдалося, керований проросійськими найманцями "сміттєвоз" зник в напрямку контрольованої терористами Горлівки", - йдеться в повідомленні прес-центра.

Через короткий проміжок часу на місце обстрілу прибули особи з фото-, відеокамерами, а також декілька легкових машин білого кольору, схожих на машини, якими користуються представники міжнародних організацій.

Українська сторона Спільного центра з питань координації та припинення вогню негайно повідомила про провокацію представників РФ у СЦКК та представників СММ ОБСЄ.

"Ми розцінюємо ці дії бойовиків не лише як чергову спробу дискредитації підрозділів Збройних Сил України, - заявив керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

"Навмисний мінометний обстріл сепаратистами контрольованої ними території продемонстрував намір викликати невдоволення серед місцевого населення. При цьому російська пропагандистська машина намагатиметься перекласти на українських військових провину за загострення соціальної обстановки в регіоні", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: