Прикордонники розповіли, коли добудують "стіну" між РФ і Україною

Середа, 19 серпня 2015, 13:05

Державна прикордонна служба обіцяє до кінця 2015 року завершити проект "Європейський вал" на кордоні з Росією в Харківській та Чернігівській областях.

Про це заявив перший заступник голови прикордонної служби Василь Серватюк на урядовому засіданні в середу.

"Доповідаю, що сплановані на цей рік завдання будуть виконані", - заявив Серватюк

"Буде обладнано сім опорних пунктів, 90 км невибухових загороджень, 214 км рокадних доріг і контрольно-слідових смуг, 380 км протитанкових рвів. Буде встановлено 44 спостережних вежі, розгорнуто 7 нових підрозділів і комендатуру швидкого реагування

Плануємо також встановити два бойових модулі", - пообіцяв він.

"В цілому до кінця року за бюджетні кошти буде облаштовано державний кордон в межах чернігівської та харківської областей. Решту ділянок буде обладнано за рахунок інших джерел", - заявив він.

Щодо грошей, Севатюк повідомив, що "на виконання плану з бюджету отримано 139 мільйонів гривень з 300 млн, передбачених на цей рік". 

"Роботи сплановані вже на 468 мільйонів, що дозволяє раціонально використовувати державні кошти. 11 мільйонів 33 тисячі вже реалізовані. До кінця тижня будуть проведені платежі за договорами ще на 71 мільйон", - повідомив він.

За словами  Серватюка, Держприкордонслужба постійно проводить пошук позабюджетних джерел, в тому числі і залучення міжнародної допомоги.

Він також повідомив, що розроблено проект розпорядження щодо поширення події плану на кордон з Молдавським Придністров'ям, направлено на розгляд уряду план першочергових заходів з облаштування морської ділянки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування