Джемілєв: Через репресії Крим покинули 10 тисяч кримських татар

Неділя, 2 серпня 2015, 13:45

Через репресії та утиск прав кримських татар в анексованому Криму територію півострова вимушено залишили 10 тисяч кримських татар. 

Про це на II Всесвітньому конгресі кримських татар заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.

"Жорстка дискримінація та беззаконня щодо кримських татар, викрадення і вбивства молодих людей, примусові призови молоді до російської армії з перспективою відправити їх на війну зі своїми братами-українцями, повна відсутність демократичних свобод і відсутність будь-яких перспектив для молодих людей в окупованому Криму змушує багатьох знову покидати свою батьківщину і переселятися на материкову частину України", – заявив Джемілєв.

Джемілєв наголосив, що після так званої "кримської весни" на півострів прибули з місць депортації 76 сімей, але жодній з них не дозволили оселитися у Криму, оскільки "щорічна квота" вже вичерпана, і всі вони повернулися назад.

При цьому у попередні роки до Криму поверталися до 2 тисяч людей на рік.

"Складається небезпідставне враження, що беззаконня щодо кримських татар відбуваються, у тому числі, саме з метою витіснити їх за межі Криму", – зазначив Джемілєв.

Також він повідомив, що наразі до Криму завозять багато етнічних росіян як з самої Росії, так і біженців з районів бойових дій на сході України.

"Крим.Реалії"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування