Директор Stratfor: Росія набагато слабкіша, ніж ми звикли її уявляти

Четвер, 20 серпня 2015, 09:03

Засновник і директор приватної розвідувально-аналітичної організації Stratfor (США) Джордж Фрідман заявив, що Росія насправді не так сильна, як здається.

"Насправді, Росія набагато слабша, ніж ми звикли її уявляти", - сказав він в інтерв'ю Hromadske.tv, повідомляє DT.ua.

"Цікаво проаналізувати саме те, чого Росія не робить: не направляє масштабні військові сили і численні дивізії вглиб території. Замість цього вона взяла ту лінію фронту, яка встановилася, і діє на її основі", - вважає Фрідман.

Також він вбачає провал в діях ФСБ щодо прогнозування рівня проросійських настроїв в Україні.

"По-перше, варто відзначити, що діяльність ФСБ була дуже неефективною. Вторгнення Росії на сході України передбачала, що кількість проросійського населення почне неухильно зростати. Їм не вдалося спрогнозувати, що все відбудеться навпаки", - зазначив глава Stratfor.

За його словами, головним завданням порушення повітряного простору країн НАТО авіацією РФ є потрапляння цієї інформації в ЗМІ.

"Головна мета цього – потрапляння на сторінки газет. Входження в повітряний простір іншої держави – неважливо стратегічно. Сполучені Штати, наприклад, теж регулярно входять у повітряний простір Росії", - зазначив Фрідман.

Видання Business Insider писало, що економіка Росії страждає від повномасштабної рецесії і, на думку аналітиків, її стан, можливо, навіть гірший, ніж про нього думають сторонні спостерігачі.

"Міністр економічного розвитку РФ сказав, що зараз 60 з 83 регіонів країни потерпають від кризи. І навіть існують оцінки, які свідчать, що 20 з них на межі дефолту, хоча Кремль не хоче про це оголошувати", - розповіла старший аналітик Stratfor Лорен Гудріч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування