Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один з лідерів "Ісламської держави" убитий в результаті авіаудару

Субота, 22 серпня 2015, 05:58

Один з лідерів "Ісламської держави" Фаділь Ахмад Абдалла аль-Хіялі, відомий як Хаджи Мутаз, був убитий в результаті військового удару США на півночі Іраку.

Про це йдеться в заяві Білого Дому.

Зазначено, що Хаджи Мутаз був убитий у вівторок в іракському місті Мосул, коли їхав на своєму автомобілі. У США вважають, що його смерть ускладнить підготовку терористів до нових нападів.

Хіялі відповідав за постачання зброї, вибухівки і техніки в Ірак і Сирію, заявив представник Ради національної безпеки США Нед Прайс.

В останні два роки Хіялі відігравав важливу роль при плануванні операцій, серед яких наступ сил "Ісламської держави" в Мосулі в червні 2014 року.

Мутаз був головним помічником лідера ІГ Абу Бакра Багдаді, який отримав серйозне поранення в результаті іншого авіаудару коаліції в березні цього року.

Прайс також зазначив, що смерть Хіялі істотно позначиться на діях ІГ, враховуючи, що він займався фінансами ІГ, ЗМІ, проведенням операцій і логістикою.

У ході авіаудару по Мосулу, згідно з наявними даними, загинув ще один керівник ІГ, відомий як Абу Абдалла, який керував контактами угруповання зі ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування