Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Служба зовнішньої розвідки: Бойовики готуються стріляти з артилерії та РСЗВ

Неділя, 23 серпня 2015, 18:32

Бойовики до Дня Незалежності готуються організувати низку провокацій із застосуванням великокаліберної артилерії та систем реактивного залпового вогню по населених пунктах підконтрольної їм території Донбасу.

Про це йдеться у повідомленні Служби зовнішньої розвідки України. 

"Українська розвідка здобула інформацію про наміри терористів обстріляти зі зброї, застосування якої заборонено положеннями "Мінських угод" (реактивні системи залпового вогню і зброю калібру понад 120 мм або 100 мм), населені пункти в районі Донецька", - йдеться у повідомленні. 

"Згідно із задумом, російські ЗМІ одразу звинуватять у цьому Збройні сили України, оскільки до них нібито "випадково" потрапить "любительська" відеозйомка того, як люди в українській військовій формі розгортають артилерійські установки і здійснюють обстріл", - зазначили у СЗР.

"Особливо цинічно виглядають наміри авторів провокації здійснити її в день державного свята України та під час переговорів президента України з лідерами Німеччини і Франції щодо майбутнього мирного врегулювання на сході України", - підкреслюється у повідомленні.

При цьому Служба зовнішньої розвідки застерегла ініціаторів і потенційних учасників провокації та попередила про невідворотність покарання відповідно до норм національного і міжнародного права.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування