Кримське питання актуалізують на світовому рівні

Неділя, 23 серпня 2015, 20:53

Посада уповноваженого з питань Криму при уряді України допоможе актуалізувати кримське питання на світовому рівні.

Про це заявив новий уповноважений з питань Криму Аслан Омер Киримли. 

За його словами, останнім часом тема анексії Криму відійшла в розряд другорядних, місцями зовсім зникла з порядку денного міжнародних медіа, дипломатів і політиків.

"Нова посада відкриває можливості для актуалізації цього питання перед світовою спільнотою. Це важливий крок вперед з боку уряду назустріч кримськотатарському народу", - зазначив Киримли. 

Він повідомив, що у наших найближчих планах - позначити першочергові напрямки і міжнародні організації, з якими почнеться спільне вироблення конкретних механізмів щодо захисту національних інтересів України, прав громадян України, порушених унаслідок окупації Криму.

Як відомо, згідно із затвердженим урядом положенням, на уповноваженого з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя покладаються повноваження з представництва та забезпечення відносин між урядом та міжнародними, міждержавними, міжурядовими та громадськими організаціями - ООН, Організація Ісламського співробітництва та іншими, діяльність яких може зробити істотний вплив на якнайшвидше відновлення прав кримських татар та захист національних інтересів України.

Крим. Реалії 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування