Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сеул продовжить мовлення гучномовців і вимагає вибачень від КНДР

Понеділок, 24 серпня 2015, 06:49

Мовлення з гучномовців на територію КНДР буде продовжуватися, поки Пхеньян не вибачиться за інцидент з підривом на міні південнокорейських солдатів.

Про це заявила президент Південної Кореї Пак Кин Хе, повідомляє ВВС.

Північна Корея пригрозила застосувати силу, щоб зупинити трансляцію.

На початку серпня солдати Південної Кореї, обходячи кордон, потрапили на міни, і в результаті вибухів двоє військових отримали серйозні поранення ніг. Сеул заявив, що міни в дерев'яних ящиках заклали військові КНДР і відновив, вперше за десять років, пропагандистське мовлення через кордон.

Як повідомлялося раніше, переговори КНДР і Сеула тривають безрезультатно другу ніч.

Домовленість про діалог була досягнута в п'ятницю до закінчення терміну ультиматуму КНДР з вимогою припинити з Півдня мовлення з гучномовців агітаційних повідомлень проти північнокорейської сторони. Пхеньян погрожував знищити установки, якщо вимога не буде виконана. Влада Південної Кореї заявила, що не збираються згортати гучномовці.

В четвер на кордоні двох Корей сталася артилерійська перестрілка.

У неділю південнокорейським військовим стало відомо, що в море вийшла велика частина з 77 підводних човнів КНДР, чого не відбувалося з часу Корейської війни. З одного з підводних човнів північні корейці недавно справили випробувальний пуск балістичної ракети, що вельми тривожить Сеул. До того ж раніше Південна Корея не змогла напередодні визначити місцезнаходження підводних човнів КНДР, що вийшли в Жовте і Японське моря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування