В Криму затримали двох активістів за квіти до пам'ятника Шевченку

Понеділок, 24 серпня 2015, 16:53

В анексованому Криму 24 серпня біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Сімферополі "поліція" затримала Максима і Леоніда Кузьміних - проукраїнських активістів, представників Українського культурного центру.

Про це повідомляє Крим.Реаліі з посиланням на Вельдара Шукурджіева - їх соратника, представника Українського культурного центру.

За його словами, затриманих відвезли в центральний РВВС Сімферополя.

"Максим і Леонід не родичі, а однофамільці. Затримали їх за порушення правил проведення заходу. Хоча там ніяких заходів не було, вони абсолютно незалежно один від одного принесли і поклали квіти до пам'ятника Шевченку і в цей момент їх затримали", - розповів Шукурджіев.

Коментарів правоохоронців Криму з даного приводу немає.

Разом з тим у Сімферополі працівникам українського телеканалу "Інтер", які проводили відеозйомку біля пам'ятника Шевченку в Сімферополі, забрали в райвідділ для встановлення особи і влаштували перевірку в поліції.

"Ми знімали пам'ятник Шевченку у Сімферополі з нагоди Дня незалежності України. Повертаючись до машини, нас зупинив співробітник ППС. Він попросив пред'явити документи, на якій підставі ми знімали", - розповіла кореспондент Юлія Крючкова.

За її словами, упевнившись, що вони є співробітниками телеканалу "Інтер", поліцейський після дзвінка комусь, попросив проїхати з ним в Центральний райвідділ поліції Сімферополя - для встановлення особи журналістів.

"Коли в райвідділі перевірили наші документи, акредитацію в МЗС Росії, з'ясували, що ми працюємо на законних підставах, нас відпустили. Більше того, перед нами вибачилися за дії співробітників ППС", - розповіла Крючкова.

Після цього журналісти покинули райвідділ.

Крим. Реалії

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування