Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко обговорив "Мінськ-2" з Гауком і почав зустріч з Меркель та Олландом

Понеділок, 24 серпня 2015, 19:20

Європейці мають допомогти Україні і стояти з українцями пліч-о-пліч у нелегкий момент історії.

Про це під час зустрічі з президентом Петром Порошенком заявив федеральний президент Німеччини Йоахим Ґаук, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко поінформував Гаука про продовження загострення ситуації на Донбасі, зокрема щодо постійного порушення російськими військовими і проросійськими бойовиками режиму припинення вогню, інтенсифікацію обстрілів житлових кварталів, об’єктів інфраструктури та промислових підприємств у регіоні.

"Терористи далі блокують обмін полоненими і перешкоджають доставці української та міжнародної гуманітарної допомоги на Донбас", - зазначив Порошенко. 

У ході зустрічі обговорювались питання виконання зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, допомоги Німеччини у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб, підтримки ФРН євроінтеграційних прагнень України.

Співрозмовники обговорили процес реформування України і питання євроінтеграційного порядку денного Україна – ЄС, процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Станом на 19:10, як повідомив речник президента України Святослав Цеголко, почалися переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Франсуа Олландом.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування