Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін засекретив військові втрати Росії в мирний час, бо це "державна таємниця"

Вівторок, 25 серпня 2015, 06:32

Верховний суд Росії відмовив у задоволенні скарги на указ Путіна про засекречування військових втрат у мирний час захистом інформації про дислокацію, структуру та оперативну обстановку у збройних силах, що є державною таємницею.

Про це йдеться у мотивувальній частині постанови суду, пише "Радіо Свобода".

Президент Росії Володимир Путін 28 травня засекретив інформацію про втрати особового складу Міноборони "у мирний час у період проведення спеціальних операцій".

У червні російська ініціативна група, до складу якої входять юристи, журналісти і громадські активісти, оскаржила цей указ. На думку заявників, закон не наділяє президента повноваженнями щодо розширення переліку відомостей, які становлять державну таємницю.

Мета указу, як вважають заявники, – приховати втрати російської армії на сході України.

13 серпня Верховний суд Росії відхилив скаргу, заявивши, що рішення Путіна не суперечить Конституції. Позивачі планують оскаржити це рішення.

У Кремлі заявляють, що підписання указу про засекречування втрат військових у спецопераціях у невоєнний час ніяк не пов’язано з подіями на сході України, в яких, за версією Москви, російські війська "не беруть участі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування