Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК затвердила вигляд бюлетеня на виборах і просить кошти

Вівторок, 25 серпня 2015, 16:19

Центральна виборча комісія затвердила форму і колір виборчого бюлетеня на місцевих виборах.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні ЦВК, повідомляють "Українські новини" .

Комісія визначила, що бюлетені мають бути однаковими за розміром, надрукованими державною мовою на однаковому папері на одному листі з текстовою частиною лише з одного боку.

Зокрема, на виборах депутатів обласної та Київської міської ради в багатомандатному окрузі бюлетені будуть надруковані на папері блакитного кольору.

Для виборів депутатів районних, районних у місті рад у багатомандатному окрузі бюлетені будуть світло-зеленого кольору; депутатів міських рад у багатомандатному окрузі – світло-жовтого; депутатів сільських, селищних і міських голів у єдиному одномандатному окрузі – світло-рожевого.

Кремового кольору бюлетені будуть на виборах депутатів сільських і селищних рад в одномандатному окрузі, світло-фіолетового – на виборах депутатів міськрад міст, що входять до складу іншого міста, у багатомандатному окрузі, світло-сірого на виборах сільських, селищних і міських голів у населених пунктах, що входять до складу іншого міста, у єдиному одномандатному окрузі та білому кольору – на виборах голови села або селища в єдиному одномандатному окрузі.

Крім того, ЦВК просить Міністерство фінансів передбачити в державному бюджеті на 2016 рік 74 411 600 гривень на проведення виборів і забезпечення функціонування Державного реєстру виборців.

Зокрема, комісія схвалила обсяг видатків для включення в бюджетний запит за програмою "Проведення виборів народних депутатів України" у сумі 19 667 600 гривень.

Обсяг необхідних за програмою "Функціонування Державного реєстру виборців" коштів затверджено у сумі 34 744 000 гривень.

За програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам для проведення виборів депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" обсяг коштів затверджений у сумі 20 000 000 гривень.

У 2014 році ЦВК просив Мінфін передбачити в держбюджеті-2015 1 млрд 252 млн 4 тис. 900 гривень на вибори і потреби Держреєстру виборців.

Місцеві вибори в Україні пройдуть цього року 25 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...