Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після інциденту з гусьми, в Росії складуть спеціальні правила знищення їжі

Середа, 26 серпня 2015, 06:30

Федеральна митна служба дійшла висновку, що її співробітникам необхідний порядок поведінки при знищенні потрапили під ембарго продуктів харчування.

Про це повідомляє РБК.

ФМС отримала право знищувати продукти в кінці липня цього року, а вже на початку серпня співробітники різних відомств за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна приступили до спалювання і розтоптування їжі.

Ввезену в Росію сільгосппродукцію і продовольство з США, Євросоюзу та інших країн, що приєдналися до санкцій щодо Росії через кризу на сході України, уряд дозволив будь-яким способом за умови проведення відеозапису і присутності свідків.

У результаті з шостого серпня чиновники проводили публічні акції знищення, в ході яких продукти давили тракторами, спалювали в спеціальних крематоріях і заливали відбілювачем "Білизна". Тільки в перший день були знищені майже 300 тонн продовольства.

Так, раніше повідомлялося, що інспектор Россільгоспнагляду отримав догану за те, що утилізував три тушки угорських гусей за допомогою трактора замість того, щоб спалити їх.

Крім того, за розпорядженням "Росспоживнагляду" торгові мережі почали вилучати з продажу чистячі і миючі засоби іноземних виробників, а російські текстильники запропонували Путіну спалювати одяг з Європи, ввезений контрабандою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування