Яценюк натякає, що в митниці скоро полетять голови

Середа, 26 серпня 2015, 15:00

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсує кадрові зміни в керівництві митниці через численні скарги.

Про це він сказав на розширеному засіданні Кабміну за участю глав областей в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми після сьогоднішнього засідання ухвалимо відповідне рішення по керівництву української митниці", - сказав Яценюк.

Питання про митницю на засіданні Кабміну підняв губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі.

За його словами, після того як був анонсований проект будівництва дороги Одеса-Рені за рахунок додаткових надходжень від роботи митниці, керівництвом митниці було прийнято низку рішень, спрямованих на зниження надходжень від роботи митниці в Одеській області.

Зокрема, з Одеси було виведена енергетична митниця і на 20% був підвищений план по доходах від роботи митниці.

Саакашвілі вважає, що це було зроблено в ручному режимі і призвело до того, що оформлення вантажів пішло з Одеси в інші регіони.

Міністр фінансів Наталія Яресько сказала, що закон, який дозволить фінансувати будівництво дороги за рахунок збільшених надходжень від роботи митниці в Одеській області ще не діє, а збільшені плани зі збору надходжень отримали всі митниці.

Вона висловила готовність обговорити з Саакашвілі проблеми в Одеській митниці.

Після цього Яценюк звернувся до губернаторів і попросив підняти руку тих, хто задоволений роботою митниці у своєму регіоні - руку не підняв ніхто.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів доручив Державній фіскальній службі провести службову перевірку поїздки заступника голови служби Костянтина Лікарчука у Рівне 12 серпня.

Лікарчук заявляв, що знає про чутки щодо намірів усунути його з посади на засіданні Кабміну через те, що він поїхав на форум без погодження з главою служби Романом Насіровим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування