Львівська міськрада просить парламент не приймати зміни до Конституції

Четвер, 27 серпня 2015, 16:49

Львівська міська рада просить український парламент не приймати зміни до Конституції.

Про це йдеться у зверненні депутатів до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, яке міськрада Львова ухвалила у четвер на своєму засіданні.

"Ми, депутати Львівської міської ради, виступаємо категорично проти будь-якої підтримки поданого на розгляд парламенту проекту закону про внесення змін до Конституції України, норми якого передбачають, що "особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих територіально-адміністративних одиницях Донецької і Луганської областей визначаються Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", - заявили депутати.

Вони переконані, що усі акти влади про надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу по суті є антиконституційними та "ведуть до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається держава-агресор".

"Єдина реальна особливість, так званих, окремих районів Донецької і Луганської областей полягає в тому, що ці території, як і Крим, є окупованими російським агресором", - йдеться у зверненні.

Львівська міськрада вважає, що повноцінне запровадження там місцевого самоврядування можливе лише після повного відновлення державного суверенітету та конституційного ладу України на цих територіях, "вигнання російських окупантів та позбавлення виборчих прав їхніх місцевих пособників".

Львівські депутати закликали народних депутатів України, насамперед обраних до Верховної Ради України від Львівщини, не підтримувати запропонованих змін до Конституції України," які спрямовані на фактичну капітуляцію української держави у війні з ворогом і призведуть до реалізації плану Путіна, спрямованого на знищення України".

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада збереться на позачергове засідання, на якому планує попередньо схвалити внесення змін до Конституції щодо децентралізації.

31 липня КС оголосив висновок про те, що законопроект про внесення змін до Конституції з децентралізації відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News