Бородай: На Донбасі повоювали від 30 до 50 тисяч росіян

Четвер, 27 серпня 2015, 21:58

У Росії створено "Союз добровольців Донбасу", який очолить колишній так званий "прем'єр" самопроголошеної "ДНР" Олександр Бородай.

Про це він повідомив на прес-конференції, пише ТАСС.

"Я і мої товариші створюємо нову громадську організацію, яка називається "Союз добровольців Донбасу" - сказав Бородай.

"Організація перебуває на стадії реєстрації, наприкінці вересня плануємо провести установчий з'їзд. В організацію може увійти будь-хто, хто брав участь у цих подіях, звичайно, громадянин Росії", - зазначив він. За його словами, "Союз" подав документи на реєстрацію в Мін'юст РФ ще 2 липня.

За словами Бородая, чисельність тих добровольців, хто пройшов Донбас, становить приблизно від 30 до 50 тисяч осіб.

Він пообіцяв, що Союз "захищатиме добровольців, допомагатиме сім'ям загиблих, народу Донбасу". "Ситуація на Донбасі продовжує залишатися важкою, добровольці там ще перебувають і продовжують виходити звідти, нам треба допомагати їм соціалізуватися", - сказав він.

Бородай підкреслив, що організація буде мати соціальну спрямованість, без будь-яких політичних цілей.

Він запевнив, що "Союз добровольців Донбасу" не планує жодної політичної діяльності, не збирається обиратися в Держдуму, а в питаннях фінансової підтримки "розраховує на патріотично налаштованих представників бізнесу", оскільки ніякої державної підтримки не має.

Бородай зазначив також, що "Союз" поки не планує взаємодіяти з нещодавно створеним Комітетом порятунку України. "Взаємодіяти поки не плануємо, оскільки немає спільних тем. Це чисто політична організація, а ми організація не політична", - повідомив він, відповідаючи на запитання журналістів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування