Одіозний суддя Чернушенко: Порошенко і Філатов замовляли у мене справи

П'ятниця, 28 серпня 2015, 10:24

Голова апеляційного суду Києва Антон Чернушенко, проти якого порушили кримінальну справу, заявив, що президент Петро Порошенко і заступник його Адміністрації тисли на нього для отримання необхідних рішень у кількох справах.

Про це сам Чернушенко заявив у своєму відеозверненні, яке оприлюднив в YouTube.

За його словами, він ніяких незаконних дій не вчиняв, а сам перебуває у відпустці на території України.

Чернушенко заявив, що він "по пам'яті" систематизував усі справи щодо яких до нього "звертались з Адміністрації президента".

Суддя стверджує, що справа проти нього стала результатом того, що він "не виконав відповідне замовлення Адміністрації президента, ослухався президента і заступника його Адміністрації Філатова Олексія".

Чернушенко розповів про кілька справ, у яких, начебто, на нього тисли з АП

Чернушенко стверджує, що у справі Гонгадзе його у травні викликав Філатов в АП.

"Він довів до мого відома позицію президента, про те, що вирок суду першої інстанції бажано залишити таким, як він є. Більше того він (Філатов – ред.) зазначив, що у цій справі ні в якому разі не потрібно викликати у якості свідків колишнього президента Леоніда Кучму та інших осіб", - заяви Чернушенко.

Проте він одразу застерігся, що начебто нікому, навіть суддям, не доводив до відома факт такої розмови, "бо це аморально".

Чернушенко також заявив, що після обрання Порошенка президентом, його викликали на зустріч в АП, де Порошенко і познайомив його з Філатовим.

"Він (Порошенко) сказав, що між нами має бути відповідна співпраця, що він (Філатов – ред.) буде доводити до мого відомі всі питання, які будуть у нього виникати, і що всі такі питання слід сприймати як позицію президента", - стверджує Чернушенко.

Саме тоді, за його версією, Порошенко зупинився на справі, в ході якої прокурори провели обшуки в ювелірному магазині "Граф".

Порошенко начебто був дуже невдоволений тим, що суд не взяв під варту працівників ГПУ, які провели обшуки в цьому ювелірному магазині.

"Це викликало велике невдоволення у президента, який мені заявив, що суд не захистив інтереси сім'ї президента", - заявив Чернушенко.

За його словами, до магазину "Граф" має відношення дружина Порошенка Марина.

Крім того, стверджує Чернушенко, АП тисла на нього у справах про арешт урожаю різних агропідприємств.

"Всього таких підприємств було 77, і по кожному з них Голосіївський суд без законних підстав накладав арешт. Апеляційний суд всі ці ухвали скасував", - розповів суддя.

За його словами, це також викликало невдоволення Порошенка, бо "зачіпало інтереси куми президента, яка безпосередньо до мене двічі зверталась і просила знайти можливість якогось вирішення".

У справі про арешт майна "Нафтогазвидобування" Ріната Ахметова, за словами Чернушенка, до нього звертався Філатов, який "заявив, що у ній зачіпаються інтереси президента" і арешт треб залишити.

Чернушенко звинуватив слідчих і прокурорів у тому, що вони незаконно через суд заблокували майно цієї компанії у справі про начебто убивство її керівника Олега Семінського, хоча сам Семінський живий і ні до кого претензій не має.

Чернущенко вважає, що Порошенко, який "у 90-х разом із паном Рудьковським був засновником цієї компанії" вирішив відновити контроль над цим підприємством.

За версією Чернушенко, саме в день розгляду четвертої справи по "Нафтогазвидобуванню" проти нього порушили кримінальну справу.

Як відомо, ГПУ повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду та винесенні завідомо неправосудних рішень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування