Яценюк радить Росії стягнути гроші з Януковича й Азарова

П'ятниця, 28 серпня 2015, 15:18

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк радить владі Російської Федерації стягнути з екс-керівників України, які втекли до Росії, виплати по кредитах.

Про це він заявив після звіту Наталі Яресько про зроблену Міністерством фінансів роботу.

Яценюк зазначив, що домовленість України з кредиторами напередодні привітав "весь цивілізований світ… за винятком Російської Федерації".

"Росія не була членом комітету кредиторів і Росія вчора виступила з тим, що вони хочуть отримати всю суму коштів", - зазначив він.

"Можу передати їм публічну пораду: ті, хто брали гроші, отримали політичний притулок у Російській Федерації. Нехай покличуть тих бандитів, яких вони прихистили, – і нехай з них забирають гроші або нехай повернуть нам їх (утікачів) сюди – і ми з великим задоволенням проведемо процесуальні дії по кожному з них, хто отримував кошти і розграбував кошти Української держави", - заявив прем’єр.

"Вкотре закликаю Росію або прийняти наші пропозиції, або кращих пропозицій для Росії не буде", - додав Яценюк.

Перед цим він наголосив, що завдяки успіхам Яресько на переговорах "ми списуємо 20% боргів, майже 4 мільярди доларів ми не будемо платити нашим кредиторам і ми переносимо на 4 роки виплати тіла кредиту, який ми повинні були би платити, але на це у нас не було ні коштів, ні ресурсу, ні можливості".

"Очікуваний нашими політичними опонентами дефолт не відбувся. Україна зробила все для фінансової стабілізації", - сказав прем’єр-міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News