Порошенко звелів силовикам пильнувати корупціонерів на місцях

Субота, 29 серпня 2015, 12:58

Президент Петро Порошенко дав настанови правоохоронним органам, прокуратурі, СБУ приділити пильну увагу корупції під час призначення на посади на рівні місцевої влади. 

Про це Порошенко заявив 29 серпня у Мистецькому арсеналі у Києві під час зустрічі з представниками територіальних громад щодо питань децентралізації. 

"Я дав тверду настанову, щоб там, де на сьогоднішній день є корупційно спокусливі посади, в першу чергу (вони) приділили свою увагу", - заявив Порошенко. 

Це президент назвав третім рішучим кроком в рамках децентралізації.

"Як зараз призначається місцева влада, голови обл- та районних держадміністрацій. З Києва.  Людей питають про те, хто має бути призначений? Ні. Ми намагаємось зробити все, щоб і призначити чесних людей, і щоб на тих, хто "спокусився" - має бути рішуча реакція влади з Києва і моя як президента", - зазначив він. 

При цьому Порошенко заявив, що лише протягом минулого тижня було заарештовано за наказом президента "безпосередньо, на "гарячому", на отриманні хабаря два голови РДА - у Херсоні і Сумах. 

"Два дні тому заарештований начальник міліції Одеси, на отриманні хабаря. Але одними арештами ми ситуацію не вирішимо. Треба реально, рішуче передавати повноваження (місцевим громадам)", - заявив Порошенко. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...