Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДПСУ: За добу на кордоні виявили трьох осіб з баз Інтерполу

Субота, 29 серпня 2015, 16:20

За минулу добу прикордонники виявили трьох осіб з баз даних Інтерполу, які намагалися перетнути український кордон.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

"Сьогодні двічі у пункті пропуску "Бориспіль" відбулося спрацювання баз даних "Інтерполу". В одному випадку  відносно громадянина Литви, який прибув рейсом "Вільнюс (Литва)  – Київ (Україна)", а  в іншому – щодо громадянина України, який оформлявся на рейс "Київ– Анталія".  По даних випадках поінформовано Укрбюро Інтерполу в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Окрім того у пункті пропуску "Кучурган-авто" під час здійснення заходів контролю у прикордонників Білгород-Дністровського загону спрацювала база даних "Інтерполу" відносно громадянина Молдови, який знаходиться у розшуку.

"Затриманого передано співробітникам МВС та по факту виявлення втікача поінформовано  Укрбюро Інтерполу у Києві", - зазначили прикордонники.

За даними ДПСУ, на українському кордоні більшість пунктів пропуску обладнані системами автоматичного біометричного контролю в рамках  запровадження заходів з лібералізації візового режиму з ЄС.

"З 15 серпня перевірка документів здійснюється як за українськими оперативними базами даних так і за базами даних Інтерполу, що дозволило підвищити безпекову складову", - зазначили в ДПСУ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування