Мінстець запропонував спростити іноземним журналістам в'їзд в Крим

Понеділок, 3 серпня 2015, 13:54

Міністерство інформаційної політики виступає за видачу іноземним журналістам і правозахисникам спецдозволів для виїзду в анексований Крим.

Про це "Українським новинам" заявив радник міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський.

"Ми підтримуємо спрощення порядку (виїзду в Крим)... Наше завдання в тому, щоб сьогодні процедурна частина дозволяла захищати інтереси України в частині перетину кордону (іноземними) журналістами та правозахисниками", – сказав він.

За його словами, іноземні журналісти повинні мати право безперешкодно висвітлювати події в Криму.

"Подробиці висвітлення ситуації з правами людини, з правами корінного населення Криму, свободи слова і преси на світовому рівні – це, в першу чергу, іноземні журналісти", – зазначив Костинський.

Він вважає, що іноземні журналісти і правозахисники зможуть зіграти найважливішу роль в повернення Криму під контроль України.

Як відомо, 4 червня Кабмін затвердив порядок перетинання адміністративного кордону з Кримом. Для іноземців та осіб без громадянства перетин здійснюється на підставі паспортних документів та спеціального дозволу, який видає Державна міграційна служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування