Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганським і донецьким бойовикам не сподобалися зміни до Конституції

Понеділок, 31 серпня 2015, 13:55

Представник так званої "ЛНР" Владислав Дейнего вважає, що прийняті Верховною Радою в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації суперечать мінським домовленостями.

Про це він заявив "Інтерфаксу".

"Про жодну децентралізацію там не йдеться. Йде, навпаки, централізація влади, вводиться інститут префектів, які повністю консолідують контроль над місцевим самоврядуванням у країні. Так що конкретно цей процес, який зараз йде, не має жодного відношення до мінських угод", – заявив він.

У свою чергу представник "ДНР" Денис Пушилін теж заявив, що ці зміни суперечать мінськими угодами.

Також, за його словами, 1 вересня відбудеться відеоконференція контактної групи.

"У нас завтра відбудеться відеоконференція, на якій будуть підведені підсумки і названі причини, чому не вийшло припинення вогню 1 вересня, як це було заплановано. Також завтра відбудеться засідання політичної підгрупи. Представник підгрупи від ДНР вже вирушив у Мінськ сьогодні. Питання, що будуть підніматися, все ті ж: конституційна реформа та закон про вибори", – сказав він.

Як відомо, у понеділок Верховна Рада прияла в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації влади. За проголосували 265 депутатів. Проти виступили "Самопоміч", партія Ляшка і "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування