Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник арештованого бурштину вже 10 років як банкрут

Четвер, 6 серпня 2015, 14:15

Компанія "Укрбурштин", яка є власником арештованих у вівторок 2,6 т бурштину, ще з 2005 року перебуває у режимі санації і не контролюється державою.

Про це "Українській правді" повідомила прес-служба державної компанії "Українські поліметали", яка є материнською компанією "Укрбурштину".

Згідно з повідомленням, санацію запровадив Господарський суд Рівненської області. Через це "Укрбурштином" керує Комітет кредиторів та Арбітражний керуючий.

"Викликає нерозуміння та обурення ситуація, за якої ДП "Укрбурштин" тривалий час перебуває у банкрутстві, маючи загальний обсяг заборгованості лише 7,2 млн грн, що є непорівнюваним з обсягом потенційної виручки навіть за один місяць роботи підприємства (50 – 100 млн грн) або вартістю лише однієї вилученої партії продукції", – сказано у повідомленні.

У зв'язку з цим компанія вимагає негайно припинити справу про банкрутство, розрахуватися з кредиторами за рахунок продажу затриманих 2,6 т бурштину та повернути державі контроль над "Укрбурштином".

Як відомо, у середу арбітражний керуючий компанії "Укрбурштин" Олена Левкович заявила, що затримані у вівторок 2,6 тонни бурштину були легальними. За її словами, компанія через суд вимагатиме його повернення.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заперечив цю заяву, заявивши, що компанія за всю свою історію легально не видобула стільки бурштину, як було затримано у вівторок. За його словами, до нелегального бізнесу з бурштином причетні державні службовці.

У вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила у Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Аваков заявив, що цей бурштин був здобутий незаконно і готувався до контрабандної відправки за кордон. Його вартість, за попередніми оцінками, становить близько $3 млн.

Також Аваков пообіцяв назвати в цій справі "одіозні імена".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...