У Києві поліція зловила Мельничука - кермував без документів. Нардеп: Це провокація Авакова

Неділя, 9 серпня 2015, 23:39

У Києві патрульна поліція затримала народного депутата Сергія Мельничука за порушення ст.126 Адміністративного кодексу  України ("Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування або не пред'явила їх для перевірки"). 

Про це у Facebook заявиврадник глави МВС Зорян Шкіряк.

"Бійці патрульної поліції Києва на вул.Бощагівська 2-а затримали депутата ВР Сергія Мельничука. Порушення за ст.126 АК Украіни. Мельничук звично ... кричав, що він "особливий", - заявив Шкіряк. 

Він також додав: "Хочу попередити тих, хто думає, що ми живемо "по старому". Ні! Ви не купите нових полісменів, хабарі не проканають".

У свою чергу в "Айдарі", комбатом якого був Мельничук, заявили, що подія - "провокація від Авакова".

"Сьогодні під час зупинки поліцією авто Мельничука виявилося, що він забув технічний паспорт на автомобіль. ... Навіть наші міліціонери прощали такі конфузи у разі коли машина не числилася у базі краденою... Протягом найближчого часу паспорт привезли й показали представникам поліції. В нормальному режимі було складено протокол про порушення", - зазначено у повідомленні.

"Здавалося б, сторони готові вже були роз'їхатися, аж раптом сталося диво. Хтось з поліцаїв зробив дзвінок "на верх" і історія раптом змінила тональність. Мельничука попросили вийти з машини не маючи на те права, а коли він відмовився, силою почали його звідти діставати. Транспортний засіб заблокували і по суті намагалися затримати народного депутата України, чого в принципі не можна робити бо для цього існують певні правила", - заявили в "Айдарі".

"На думку Мельничука це явне перевищення повноважень та відверта провокація народного депутата від Авакова.  Як мінімум за останній лист Мельничука до Генпрокурора, в якому стояли вимоги розібратися з ситуацією в Мукачево і на час слідства відсторонити Авакова від займаної посади. Мілка, підла підстава та помста", - зазначено у повідомленні.

Як відомо, 3 червня Верховна Рада позбавила Мельничука депутатського імунітету та дала згоду на його притягнення до кримінальної відповідальності. Мельничук звинувачується ГПУ у створенні організованої злочинної групи. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News