Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомий активіст судиться з МВС через російськомовний виступ Авакова

Вівторок, 1 вересня 2015, 17:45

Відомий львівський активіст Святослав Літинський, який є представником громадськості в комісії при прийнятті в нову поліцію, подав позов проти МВС.

Активіст вимагає зобов'язати МВС надати йому автентичний переклад державною мовою виступу міністра внутрішніх справ, повідомляє zaxid.net.

"Подивився в інтернеті на офіційному YouTybe-каналі МВС виступ Арсена Авакова. Наскільки я зрозумів з опису, він щось говорив про нову поліцію. Мене це питання цікавить, я є представником громадськості в комісії при прийманні в нову поліцію, але мені нічого не було зрозуміло", - зазначив він.

Святослав Літинський попросив МВС надати йому автентичний переклад, оскільки, відповідно до законодавства, офіційні структури зобов’язані публікувати інформацію, яка подається недержавною мовою, з автентичним перекладом. Але у міністерстві відмовилися це робити, тому активіст подав до суду.

Тепер Літинський просить суд зобов'язати МВС надати йому автентичний переклад державною мовою виступу Міністра внутрішніх справ.

Слухання справи відбудеться 3 вересня у Львівському окружному адміністративному суді. Розгляд призначений на 10:00.

Суд проти Arsen Avakov відбудеться в четвер 03.09.2015 у Львові.Наша вимога:Зобов'язати МВС надати Літинському автен...

Posted by Svyatoslav Litynskyy on Tuesday, September 1, 2015

Нагадаємо, два роки тому Літинський подав позов проти компанії Samsung через відсутність маркування пральної машинки українською мовою. Йому вдалося домогтися того, аби й інші виробники пральних машин почали маркувати товари українською мовою.

Окрім цього, через суд Літинський домігся від ПриватБанку надавати виписки та чеки українською мовою. А 7 серпня цього року він отримав український паспорт без дублювання даних російською мовою, вигравши перед цим суд. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування