Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США знову попередили РФ про небезпеку присутності в Сирії

Четвер, 10 вересня 2015, 00:36

Державний секретар США Джон Керрі в ході телефонної розмови з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим вказав йому на деструктивну російську військову активність в Сирії.

Про це повідомив під час щоденного брифінгу у Вашингтоні представник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"Він (Керрі) говорив сьогодні вранці з міністром закордонних справ Лавровим, знову висловивши занепокоєння у зв'язку з повідомленнями про російську військову активності та її нарощуванням в Сирії", - зазначив представник держдепу.

При цьому, за словами спікера, Керрі дав зрозуміти, що в разі підтвердження цих повідомлень, подібні дії можуть призвести до значно більшої дестабілізації обстановки в Сирії і не принесуть користі міжнародним зусиллям щодо встановлення миру.

"Я можу тільки сказати, що наміри (Росії) неясні, все ще залишаються незрозумілими, досі викликають неспокій, тому держсекретар Керрі і подзвонив міністру Лаврову", - зазначив Кірбі.

Відповідаючи на запитання про зусилля США вплинути на країни регіону, зокрема на Ірак, з метою обмеження повітряного доступу російських військових літаків, Кірбі уникнув прямої відповіді, пославшись на конфіденційність дипломатичних переговорів. Він зазначив лише, що Вашингтон звертається до своїх союзників і партнерам "ставити жорсткі питання Росії" щодо збільшення її військової присутності в Сирії.

Нагадаємо, Керрі вже попереджав Лаврова небезпеки нарощування присутності в Сирії.

Раніше The Times російські війська воюють на боці армії президента Башара Асада.

Також  президент Сирії Башар Аль-Асад заявив, що він упевнений в тому, що не втратить постійну підтримку ключових союзників - Ірану і Росії.

Президент РФ Володимир Путін у свою чергу заявив, що Росія не збирається брати збройне участь у боротьбі з ІГ.

Також раніше повідомлялося, що як мінімум три російських військово-транспортних літаки приземлилися в Сирії за останні дні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: