Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ поставляє Сирії гранатомети і БТРи - ЗМІ

Четвер, 10 вересня 2015, 03:11

Росія постачає до Сирії озброєння в підтримку режиму президента Башара Асада.

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на джерела у сфері військово-технічного співробітництва з іноземними державами.

"На даний момент ведеться або близька до завершення поставка в Сирію кількох партій стрілецької зброї, гранатометів, бронетранспортерів БТР-82А, військових вантажівок "Урал" і іншого озброєння, необхідного для ведення локальних бойових дій та перекидання особового складу сирійської армії", - повідомили джерела.

Співрозмовники "Ъ" стверджують, що постачання ведуться "відповідно до міжнародного права, з дотриманням усіх формальностей і в рамках існуючих контрактів" між урядами Росії та Сирії.

Також, за словами джерел, частина з цих угод реалізується на гроші, виділені Дамаском в якості авансу (йдеться про суму близько $ 400 млн) на закупівлю систем ППО С-300ПМУ-2, які "Москва після консультацій з владою Ізраїлю вирішила не поставляти" .

Співрозмовники "Ъ" переконані, що досягнуте за допомогою Росії "посилення сирійської армії має суттєво допомогти в боротьбі з ІГ".

Раніше повідомлялося, що Росія протягом останніх днів направила до Сирії два десантних кораблі та десяток морських піхотинців.

Також повідомлялося, що як мінімум три російських військово-транспортних літаки приземлилися в Сирії за останні дні.

США у свою чергу попереджають РФ про небезпеку російської присутності в Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування