Брідлав назвав головними проблемами НАТО анексію Криму та ІГ

Четвер, 10 вересня 2015, 05:22

Події в Україні, анексія Росією Криму і боротьба з ІГ стали причинами докорінної перебудови військового потенціалу НАТО.

Про це заявив, виступаючи в четвер в Брейгелевському інституті в Брюсселі, верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, передає "Інтерфакс".

"Російський авантюризм і загрозливий з півдня екстремізм прагнуть використовувати проломи між країнами НАТО та міжнародними організаціями. Ми повинні закрити ці проломи", - заявив Брідлав.

За словами командувача, в останні десятиліття, будуючи партнерські відносини з Росією, НАТО не приділяло уваги страховці проти можливої загрози з боку Росії, зосередилося на військових засобах для розгортання в Афганістані, де проводилася наймасштабніша в історії альянсу операція.

Тепер, за його словами, головним завданням стало зміцнення бойової готовності та здатності швидкого реагування.

Відповіддю на дії Росії на сході і наступ ісламського екстремізму на півдні генерал Брідлав назвав зміцнення Сил реагування НАТО. Вони створені для негайної відповіді в рамках колективної оборони, однак за часів партнерства з Росією їм не надавалося важливого значення. У нинішньому році ситуація змінилася, і в рамках Сил реагування створена ще більш оперативна структура - Спільні сили особливо високої готовності.

Серед інших заходів він назвав посилення обміну розвідінформацією по Росії між країнами НАТО та створення власної багатонаціональної розвідки альянсу.

На майбутньому в 2016 році у Варшаві саміті НАТО, зазначив Брідлав, лідери країн підведуть підсумок адаптації альянсу до змінених "після Криму" умов в галузі безпеки, затвердять стратегію НАТО в новій обстановці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...