У губернаторів з'являться заступники з питань децентралізації

Четвер, 10 вересня 2015, 15:29

Кабмін планує запровадити посади заступника губернатора з питань децентралізації.

Про це заявив віце-прем'єр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко під час зустрічі з членом делегації парламенту Чехії в ПАРЄ Христиною Зеленковою у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уряд також ухвалить рішення про введення додаткової посади заступника голови обласної державної адміністрації, який буде відповідати виключно за впровадження реформи децентралізації, буде займатися координацією з органами місцевого самоврядування та підготовкою стратегії розвитку регіонів та інвестиційними проектами", – сказав він.

Він додав, що "тільки завдяки політичній волі президента України, голови Верховної Ради України і всього уряду українські влади змогли досягти цього рівня у проведенні реформи децентралізації".

Віце-прем'єр також нагадав, що Рада Європи підтримала ініціативу Мінрегіону щодо відкриття мережі офісів з реформи місцевого самоврядування в Україні, про що було підписано спільну заяву про співпрацю щодо зміцнення місцевого самоврядування в Україні.

Як відомо, в Україні зараз відбувається бурхливе обговорення запропонованого формату децентралізації. Його підтримують президент, прем'єр і спікер, а також велика частина коаліції. При цьому проти виступають фракції "Батьківщини", "Самопомочі" і Ляшка – остання через це навіть вийшла з коаліції.

31 серпня після голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації в першому читанні під будівлею Ради відбулися сутички, внаслідок яких загинули троє нацгвардійців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування