Заперечення кредиторів не зірвуть реструктуризацію - Яресько

П'ятниця, 11 вересня 2015, 16:30

Заперечення кількох власників єврооблігацій України із погашенням у вересні і жовтні 2016 року щодо несправедливих, на їхню думку, умов реструктуризації, не зможуть зірвати всю боргову операцію.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько журналістам в кулуарах 12-го форуму YES в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я так розумію, що вони в переговорах з членами комітету (спеціального комітету кредиторів, з яким Україна домовилася про умови реструктуризації - ред.). Вони не в контакті з нами... Те, що я знаю, у них немає блокувального пакета", - сказала глава Мінфіну.

На її думку, лист власників "коротких" єврооблігацій з запереченнями не матиме ніякого впливу.

Яресько також зазначила, що кредитори не мають запитань до Мінфіну, згодні з реструктуризацією загалом і хочуть провести переговори між собою.

Глава Мінфіну повідомила, що плановані терміни завершення процесу реструктуризації залишаються колишніми - жовтень.

"Все залишається, як ми планували. Очевидно, що нам необхідно, щоб Рада підтримала ці законопроекти (про реструктуризацію - ред.). Щоб вони були прийняті, підписані президентом, і тоді ми можемо робити цей юридичний обмін", - додала Яресько.

Як повідомлялося, група власників єврооблігацій України з найбільш коротким терміном обігу вважає невигідними для себе умови реструктуризації комерційного боргу країни і вимагає їх перегляду.

Група в листі іншим власникам таких цінних паперів вказує, що погоджені Мінфіном України і спеціальним комітетом кредиторів умови передбачають більш тривалу відстрочку погашення їхніх боргів, ніж будь-яких інших реструктуризованих єврооблігацій.

Оскільки наразі група не має достатньої підтримки для блокування угоди, вона просить інших власників "коротких" євробондів України приєднатися до неї.

Учасники групи наразі не розкривають її складу, їх представляє міжнародна юридична фірма Shearman&Sterling LLP.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування