Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: За час дії Мінських угод з полону звільнено 2911 осіб

Неділя, 13 вересня 2015, 18:39

За час дії Мінських угод з полону бойовиків - військових і цивільних - було звільнено 2911 осіб.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 13 вересня.

Президент нагадав, що підпис РФ стоїть під одним з ключових пунктів "Мінська" - про звільнення заручників. 

"Не було жодних переговорів з РФ у рамках "Нормандського формату", де я б не підіймав питання і мене б жорстко не підтримували Франція і Німеччина у вимозі про якомога швидше звільнення українських заручників", - заявив президент. 

Порошенко нагадав, що Європарламент ухвалив рішення про зв'язок між звільненням українських заручників і посиленням санкцій, якщо цього не буде зроблено. 

"Кожного дня мною проводиться робота, щоб забезпечити повернення додому українських героїв", - додав президент. 

Разом з тим Порошенко послався на доповідь Генштабу ЗСУ про кількість жертв на Донбасі внаслідок обстрілу і зазначив, що там "самі нулі" за останні три дні. 

"Там є поранені - але це не бойові втрати. "Підірвався на розтяжці" - це ціна, яку Україна ще буде платити роками, це ціна війни, яка була розпочата проти України", - зазначив Порошенко.

За словами президента, "завдяки прорахованому комплексу дипломатичних і політичних кроків, які  називаються "мирний план", "Мінські домовленості", ми принесли в Україну поки що не мир, а перемир'я".

"Бо перемир'я - це коли не стріляють. І припинення вогню - не є виконання Мінських угод, а лише життєво важлива передумова, з якої мінські угоди починають втілюватися в життя", - зазначив Порошенко. 

Він зауважив, що "теза, яку проголошують бойовики останнім часом "давайте продовжимо виконання "Мінську" у 2016 році моєю мовою означає "давайте продовжимо окупацію".

"Я не збираюся на це йти, позиція України  і світу буде твердою", - зазначив  Порошенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування