Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився визнати непричетність Януковича до розстрілів на Майдані

Понеділок, 14 вересня 2015, 20:45

Звинувачення, висловлене радником міністра МВС Антоном Геращенком на адресу молодшого сина екс-президента Олександра Януковича щодо його причетності до розстрілів на Євромайдані у 2014 році є "припущенням з використанням мовно-стилістичних особливостей, яке неможливо перевірити на предмет відповідності дійсності".

Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд м.Києва 3 вересня 2015 року, розглядаючи позов Януковича-молодшого до МВС про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Документи про рішення суду 14 вересня виклав у Facebook адвокат Януковича-молодшого Юрій Кірасір.

В ухвалі суду вказано, що слова радника міністра МВС А. Геращенка є припущенням, з використанням мовно-стилістичних особливостей (вживання гіпербол, алегорії, сатири), яке неможливо перевірити на предмет відповідності дійсності, оскільки воно не містить фактів. 

"Поширена інформація про позивача (Януковичі-мол.) містить оціночні судження, її автором використані висловлювання, що не можуть бути витлумачені як такі, що містять фактичні дані, оскільки за своїм змістом є припущенням. Такі оціночні судження не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості", - наголошується у документі.

"У задоволенні позову Олександра Януковича про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації відмовити", - зазначено у рішенні суду.

Рішення може бути опротестоване шляхом подачі апеляції протягом 10 днів. При цьому Кірасір не повідомляє, чи буде подана апеляційна скарга.

 
 
 
 
 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування