В Німеччині пройшла акція протесту проти мігрантів

Вівторок, 15 вересня 2015, 00:02

Антиісламський рух в Німеччині вперше за довгий час вивів на вулицю кілька тисяч протестувальників проти прийому Німеччиною мігрантів.

Про це пише Deutsche Welle.

Через швидке зростання потоку біженців та мігрантів до Німеччини право-радикальний антиісламський рух Pegida ("Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу") посилює свої акції.

Вперше за тривалий час, на вулиці Дрездена вийшло понад п’ять тисяч симпатиків цього руху. Поліція не наводить власних даних щодо кількості учасників акції.

Демонстрація Pegida в Дрездені. Фото:dpa

Лідер руху Луц Бахманн заявив перед своїми прихильниками про заснування партії, яка буде висуватися на виборах на всіх рівнях від місцевого до федерального.

Нині свої акції Pegida проводить щотижнево. Досі їхні збори відбувалися щодватижні то у Лейпцигу, то у Хемніці. У минулому акції цього руху неодноразово виливалися у сутички з правоохоронцями. Також їм нерідко опонують учасники багатотисячних антифашистських мітингів.

Як повідомлялося, віце-канцлер ФРН Зіґмар Ґабріель заявив, що кількість біженців в Німеччині у 2015 році може сягнути мільйона осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування