Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сербія не пустить назад біженців, що перейшли кордон з Угорщиною

Вівторок, 15 вересня 2015, 01:33

Сербська влада не має наміру пускати назад біженців, яким вдасться перетнути кордон з Угорщиною.

Про це заявив міністр праці та соціальної політики Сербії Александар Вулін агентству Tanjug.

За його словами, біженці, які не зуміють перейти кордон і опиняться в стані невизначеності, зможуть повернутися в Сербію і потрапити в центр тимчасового утримання.

"Ми нікого не будемо насильно утримувати на нашій території, але й не дозволимо іншим країнам насильно і незаконно відправляти когось назад в нашу країну", - пояснив міністр.

На питання про те, що буде з такими мігрантами, Вулін заявив, що це питання виходить за рамки відповідальності сербської влади.

"Якщо вони вже на території Угорщини, ми очікуємо від угорської держави належного ставлення до них", - додав він.

Також, як повідомив заступник міністра праці та соціальної політики Ненад Іванішевіч, влада Сербії може відправити збройні сили на кордон з Угорщиною, аби припинити можливий зворотний потік мігрантів.

"Ми не будемо приймати всіх людей, які перейшли до Угорщини. Якщо потрібно, Сербія поставить армію на кордон. Ми не приймемо ту кількість біженців, яку Угорщина повертає. Це наша позиція, і всі повинні її знати", - заявив він.

В Угорщині набувають чинності нові заходи по захисту кордону, які дозволяють використовувати армію для охорони від проникнення біженців і вести кримінальне переслідування нелегалів.

Сербія стала основним проміжним пунктом для біженців з Близького Сходу, які намагаються потрапити до країн Євросоюзу. Влада Угорщини, через яку багато хто потрапляє в інші країни ЄС, через приплив сотень тисяч людей оголосила про будівництво паркану на сербському кордоні протяжністю 175 кілометрів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування