В Росії прокуратура просить скасувати вирок руферу Подрєзову

Вівторок, 15 вересня 2015, 03:47

Прокуратура Росії оскаржила вирок у справі про розфарбовування зірки на шпилі висотки на Котельничеській набережній Москви.

Як повідомила прес-секретар Таганського суду Ксенія Ляпіна, відомство просить скасувати вердикт, пише Російське агентство правової та судової інформації.

10 вересня Таганський суд виправдав чотирьох з п'яти підсудних - Євгенію Короткову, Олександра Погребова, Олексія Широкожухова і Анну Лепьошкіну.

Обвинувальний вирок був винесений тільки петербурзькому руферу Володимиру Подрєзову. Він отримав 2 роки і 3 місяці в'язниці. Подрєзова визнали винним у пособництві вандалізму.

Володимир Подрєзов частково визнав свою провину, заявивши, що провів на дах будівлі київського руфера. Однак, за словами засудженого, він не знав про його намір повісити на шпилі висотки український прапор. Решта обвинувачених повністю заперечували свою провину, стверджуючи, що в ніч на 20 серпня стрибали з даху висотки, однак нічого не фарбували і прапор не встановлювали.

У ніч на 20 серпня 2014 року на Котельнічеській набережній у Москві зірку на шпилі сталінської висотки пофарбували в синій колір і вивісили жовто-блакитний прапор.

Погребов, Широкожухов, Короткова й Лєпьошкіна того ранку стрибнули з висотки з парашутом. Звинувачення вважало, що вони привертали увагу до акції.

Подрєзов запевняв, що український руфер на прізвисько Мустанг, який узяв на себе відповідальність за пофарбування зірки, нічого не говорив йому про спільників – і про затримання парашутистів вони обидва дізналися з новин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування