Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа забула про Україну через наплив біженців – президент Естонії

Вівторок, 15 вересня 2015, 08:38

У Європі через кризу з біженцями, які масово прибувають у країни Євросоюзу, майже забули про ситуацію навколо України.

Про це сказав президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, відкриваючи осінню сесію парламенту 14 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ільвес зазначив, що рік тому для Естонії однією з головних тривог була ситуація навколо Криму, малайзійського "Боїнга", а також бойові дії на Донбасі. За його словами,за рік ситуація в Україні змінилася ненабагато.

"Але більша частина Європи забула про Україну, тому що Європа стоїть віч-на-віч із новою кризою", - сказав естонський президент.

"Зараз нам, це значить Європі, загрожує небачена хвиля військових біженців у наші держави. Ми бачимо нове переселення народів, подібне тому, що бачили в останні рази тисячу й півтори тисячі років тому", - зазначив Ільвес.

"Про це попереджали роками й сьогодні, я побоююся, воно сталося", - додав він.

Ільвес сам родом із родини, яка котелка від Червоної армії у 1944 році до Швеції. Він зізнався, що до останнього часу не міг усвідомити ту травму, яку могла залишити втеча з рідного дому й поїздка в невеликому човні через море.

Зараз, коли під тиском опинилася вся Європа, не слід сподіватися, що Естонії вдасться відсидітися осторонь. Естонії потрібно бачити всю європейську картину, надавати допомогу й підтримку співєвропейцям.

"Це питання нашої загальної внутрішньої культури", - вважає лідер Естонії.

У ситуації, коли в Європу вже прибули понад мільйон людей, вирішенням проблеми може стати сильна, єдина й діяльна Європа.

"Точно так, як відповіддю на агресивну Росію є сильне і єдине НАТО", - вважає естонський президент.

"Естонія не може закритися на замок, із цими проблемами ми одні не впораємося", - наголосив Ільвес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: