Бойовики знову стріляють по силах АТО, застосовують і крупний калібр – ІС

Вівторок, 15 вересня 2015, 11:13

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, бойовики продовжують обстріли й провокації, застосуванн диверсійно-розвідувальні групи для рейдів у тилу українських військ.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 15 вересня у Facebook.

"На ділянці між н.п. Травневе й Зайцеве розосереджена в "зеленці" піхотна група терористів у кількості 15-20 бойовиків обстріляла зі стрілецької зброї контрольно-спостережний і опорний пункти сил АТО", - пише він.

"На Артемівському напрямку в районі н.п. Лозове зафіксовано обстріл українських позицій бойовиками із застосуванням крупнокаліберних кулеметів. Також обстріляно позиції сил АТО в районі н.п. Майорськ, Санжарівка, Кримське", - повідомляє Тимчук.

У районі Луганського продовжує діяти група снайперів бойовиків.

Між Трьохізбенкою й Щастям відзначається активність ДРГ супротивника.

"На деяких ділянках поблизу лінії зіткнення російсько-терористичні війська влаштовують прочісування місцевості в пошуках ДРГ сил АТО, а також "профілактичні" обстріли "зеленки", розташованої на нейтральній смузі", - пише Тимчук.

Крім того, тривають інженерно-земляні роботи з обладнання району оборони батальйону на схід від Макіївки.

"Між н.п. Чермалик і Миколаївка терористи продовжують обладнувати мінні поля", - повідомляє Тимчук.

За даними ІС, триває перегрупування сил бойовиків і підвезення матеріально-технічних засобів до позицій "російських окупаційних військ":

- у районі н.п. Мар’їнка й південніше за Авдіївку відбувається перегрупування терористів на передньому краї, з позицій відведено 3 БМП;

- південніше від н.п. Старобешеве (у напрямку н.п. Комсомольське) позиції терористів посилено 4 бойовими броньованими машинами;

- 5 БМП перекатом перекинуто в район Новоазовська;

- танковий підрозділ, виведений із Горлівки, перекинуто в район Вуглегорська.

- у район Миколаївки (східніше Луганська) перекинуто мотострілковий підрозділ терористів чисельністю до роти на БТР.

"У так званому "мотострілковому полку" "1-го АК" ("ДНР"), військовослужбовці якого раніше в п'яному стані розстріляли декількох жителів Новоазовського району, почали роботу представники т.зв. "прокуратури ДНР". За деякими даними, бандформування готують до розформування", - пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування