Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін закликав світ відкласти вбік амбіції через тероризм

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:34

Президент РФ Володимир Путін закликав міжнародне співтовариство відкласти вбік геополітичні амбіції й "подвійні стандарти" у питанні боротьби з тероризмом.

Про це він заявив, виступаючи на саміті Організації договору про колективну безпеку, повідомляє ТАСС

За словами Путіна, необхідно об'єднати зусилля світового співтовариства проти цієї загрози.

"Потрібно відкласти убік геополітичні амбіції, відмовитися від так званих подвійних стандартів, від політики прямого чи опосередкованого використання окремих терористичних угруповань для досягнення власних кон'юнктурних цілей, у тому числі – зміни неугодних комусь урядів і режимів", - завив він.

Росія пропонує об'єднати в широкій коаліції зусилля всіх сторін, які готові внести вклад у боротьбу з тероризмом, заявив президент РФ.

"Росія, як ви знаєте, запропонувала невідкладно взятися за оформлення широкої коаліції з протидії екстремістам. Вона повинна об'єднати всіх, хто готовий внести й уже вносить реальний вклад у боротьбу з терором", - сказав російський лідер.

Говорячи про боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава" у Сирії, Путін закликав об'єднати зусилля уряду Сирії, курдів та інших сил. 

Росія надає і надаватиме необхідну військово-технічну допомогу Дамаску в боротьбі з терористами угруповання "Ісламська держава" (ІД), заявив президент РФ.

"Ми підтримуємо уряд Сирії, хотів би це сказати, у протистоянні терористичній агресії, надаємо і будемо надавати йому необхідну військово-технічну допомогу", - сказав російський лідер.

Він закликав інші країни приєднатися до Москви в цьому питанні.

"Очевидно, без активної участі сирійської влади й військових, без участі сирійської армії на території, як кажуть військові, у боротьбі з "Ісламською державою", терористів із цієї країни, та й з регіону в цілому не вигнати, не захистити від знищення, поневолення й варварства багатонаціональний і багатоконфесійний сирійський народ", - заявив Путін.

За його словами, ситуація в Афганістані також погіршується.

"З виведенням основної частини іноземних військових контингентів ситуація в країні, на жаль, деградує. Зросла реальна небезпека проникнення на територію суміжних з Афганістаном держав терористичних і екстремістських угруповань", - сказав президент РФ.

"Причому ця загроза погіршується тим, що, крім відомих організацій, на афганську територію поширила свій вплив і так звана "Ісламська держава". Розмах діяльності цієї організації вийшов далеко за межі Іраку, Сирії", - сказав Путін.

Він також заявив, що Таджикистан, де є спроби "розгойдати ситуацію", може розраховувати на "допомогу й підтримку" РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування