Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В коаліції визначилися, кому довіряють обирати антикорупційного прокурора

Вівторок, 15 вересня 2015, 15:52

Парламентські фракції коаліції визначилися із кандидатами до конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Про це у вівторок повідомляє "Центр протидії корупції".

Найбільша парламентська фракція - "Блок Петра Порошенка" - за квотою якої до комісії делегується три особи, пропонуватиме депутатам підтримати Євгена Нищука, "голос майдану" та екс-міністра культури, який також був у складі конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро.

Також Катерину Левченко, екс-народепа фракції "Наша Україна" 5-го скликання, доктора юридичних наук та президента Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда — Україна"; та Володимира Горбача, аналітика Інституту євро-атлантичного співробітництва, експерта з питань зовнішньої та внутрішньої політики України.

Одразу чотирьох кандидатів вирішили подати на розгляд парламенту в "Народному Фронті": міжнародників - Мері Батлер (чинний прокурор США) та Джованні Кеслера (керівник Європейського управління боротьби з шахрайством), який теж був у складі конкурсної комісії, що обрала кандидатів у директори НАБ.

Також НФ пропонує довірити обрання антикорупційного прокурора Олексі Шалайському, співзасновнику видання "Наші Гроші" та громадському активісту й блогеру Карлу Волоху, який також претендує на посаду голови Національної агенції з протидії корупції.

Фракція партії "Самопоміч" вирішила підтримати кандидатуру антикорупційного активіста Віталія Шабуніна.

Віктора Шишкіна, екс-суддю Конституційного Суду, заслуженого юриста україни та одного з розробників Конституції пропонує включити до конкурсної комісії фракція "Батьківщина"

Як відомо, керівника спеціалізованої прокуратури та першого в Україні антикорупційного прокурора обирає конкурсна комісія з 11 людей. Семеро членів до складу конкурсної комісії делегує Верховна Рада, четверо – генеральний прокурор.

Кандидатів від парламенту обиратимуть шляхом рейтингового голосування в четвер.

Антикорупційна прокуратура створюється спеціально для допомоги та нагляду за розслідуваннями детективами новоствореного Антикорупційного бюро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...