Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лисенко: Бій під Дебальцевим був ще 13 вересня

Середа, 16 вересня 2015, 11:11

В адміністрації президента заявляють, що бойове зіткнення, в наслідок якого загинули двоє бійців, ще один потрапив у полон, відбувалося 13 вересня, а не у вівторок, як про це повідомив журналіст Роман Бочкала.

Про це Українській правді повідомив речник АП з питань Ато Андрій Лисенко, також спростував інформацію Бочкали і керівник прес-центру АТО Валентин Буряченко.

"Це все брехня. Жодних бойових зіткнень вчора в Миронівському не було", - заявив Буряченко "Українській правді".

Водночас Лисенко УП пояснив, що Бочкала повідомив про бій, який відбувся 13 вересня.

 

Він уточнив, що тоді внаслідок бою двоє бійців загинули, двоє поранені, а один зник без вісти після бою, тобто потрапив в полон."Інформація Бочкали не відповідає дійсності. У нас є поранені за минулу добу, але не на тому напрямку. Ми з’ясували, чому журналіст помилився. Він взяв дані, які ми подавали ще 13 вересня, коли відбувся бій з ДРГ в районі Луганського. Тобто ця інформація застаріла…", - сказав Лисенко.

Він уточнив, що тоді внаслідок бою двоє бійців загинули, двоє поранені, а один зник без вісти після бою, тобто можливо потрапив у полон.

"У нас є інформація тільки про одну людину, це інформація, яка нам надходить від командирів підрозділів", - уточнив він.

Відповідаючи на питання "Української правди" про те, що останніми днями кількість поранених, які надходять до шпиталів суттєво збільшилась, Лисенко пояснив, що майже кожного дня є поранені внаслідок обстрілів. Однак, за його словами, поранення також отримують і через інші причини.

"Є три причини поранення – внаслідок обстрілів, зіткнення з ДРГ і третє – підриви на розтяжках. Також буває необережне поводження зі зброєю чи під час обладнання позицій. Це небойова втрата чи поранення, тому у зведенні дані така інформація не потрапляє", - повідомив Лисенко.

Як відомо, раніше Бочкала повідомив про бойове зіткнення з ДРГ російських військових на Миронівському блокпосту. Луганське і Миронівський знаходяться поруч.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: