Аваков розповів, як поліція захистила підлітків від свавілля міліції

Середа, 16 вересня 2015, 12:51

У Києві поліцейський патруль захистив двох 16-річних підлітків від міліціонерів, які вимагали від них по 10 тисяч гривень, погрожуючи підкинути наркотики.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, підлітки напідпитку були затримані міліціонерами після того, як влаштували скандал з жителями будинку в одному з районів столиці. Після цього, стверджує міністр, міліціонери в машині пригрозили "знайти" у затриманих пакетики з наркотиками і зажадали зателефонувати батькам, щоб ті принесли гроші.

У свою чергу один з хлопців зімітував епілептичний припадок, а коли його випустили з машини, підбіг до поліцейського патруля, який проїжджав повз, і попросив допомоги.

Після цього поліцейські затримали міліціонерів, а підлітків після складення адмінпротоколу забрали батьки.

Розслідування справи міліціонерів взяв на себе начальник райвідділу – лейтенант, якого, за словами Авакова, поліцейські вважають "нормальним".

"Ми для цього робимо реформу МВС, щоб навіть п'яний підліток шукав допомоги у поліцейського. Щоб змінилася не тільки форма, а світогляд поліцейського, і на службі в поліції залишилися тільки "нормальні", – написав міністр.

Він додав, що затримані "брудні" міліціонери будуть звільнені.

"Проти них ведеться кримінальне провадження. Райвідділ, про який йшла мова – один з перших на оновлення. І всі "нормальні" там цьому раді", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування