Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вимагає нових санкцій через оголошення бойовиками псевдовиборів

Середа, 16 вересня 2015, 18:03

Президент Петро Порошенко заявляє про необхідність посилення санкцій через оголошення ватажками окупованих територій незаконних виборів.

Про це Порошенко заявив під час зустрічі з членами Політико-безпекового комітету ЄС, передає прес-служба АП.

Він зауважив, що керівники бойовиків призначили вибори у координації з Російською Федерацією.

"Мінський процес, який був започаткований 5 вересня минулого року, зазнав дуже потужного удару фактом проведення фейкових виборів 2 листопада минулого року, і я хочу наголосити на великій небезпеці, яку створює рішення про проведення фейкових виборів 18 жовтня та 1 листопада", – заявив Порошенко.

"Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена Мінським домовленостям, у вигляді продовження та розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам укріпити оборону не лише України, а й всього Європейського Союзу, бо зараз тут іде війна не лише за суверенітет і територіальну цілісність України, а й за свободу, демократію, за європейські цінності", – наголосив Глава держави.

Президент поінформував про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року про розширення переліку юридичних і фізичних осіб Російської Федерації та інших країн, проти яких Україна застосовує економічні санкції та інші обмежувальні заходи.

"Це рішення про розширення санкцій відбувається в чіткій координації з нашими партнерами з Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших країн, які забезпечують належну реакцію на анексію Криму і агресію на Донбасі", – зазначив Порошенко.

Президент повідомив, що ці обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних та більше 90 юридичних осіб, які відповідальні за здійснення злочинної діяльності проти нашої країни.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...