Захист екс-керівників ДСНС заявляє про фальсифікацію справи

Четвер, 17 вересня 2015, 12:13

Захист екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького заявляє про фальсифікацію матеріалів кримінального провадження проти них.

Про це сказав адвокат Ігор Федоренко на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що Міністерство внутрішніх справ почало розслідування проти них на підставі звернень двох депутатів Верховної Ради – Сергія Мельничука ("Воля народу") і Павла Різаненка ("Блок Петра Порошенка").

Реклама:

Адвокат стверджує, що депутат Різаненко звернення не писав і його підпис було підроблено.

За цими фактами прокуратурою вже почато кримінальні провадження.

"Існують 2 кримінальні провадження про свідомо неправдиве повідомлення про злочин, які перебувають у провадженні прокуратури Києва", - заявив Федоренко.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, захист стверджує, що було сфальсифіковано й інші матеріали справи, у тому числі й банківські картки, що нібито належать Бочковському й Стоєцькому.

Захист екс-керівників ДСНС натякає, що у кримінальному переслідуванні їх зацікавлені помічники одного з депутатів, що звернувся в міліцію.

Водночас сам Бочковський вважає, що його відсторонення від керівництва в ДСНС було вигідне ворогам України, тому що служба під його управлінням дуже ефективно вирішила проблему з розміщенням і обліком внутрішніх переселенців з Донбасу.

Адвокат Федоренко прогнозує, що в четвер МВС повідомить захисту про продовження строків досудового розслідування ще на 2 місяці й пред'явить ще одну підозру Бочковському й Стоєцькому в розтраті 6,5 млн гривень держкоштів.

Як повідомлялося, МВС планує завершити розслідування кримінального провадження проти Бочковського і його заступника Стоєцького до жовтня.

Бочковського і Стоєцького було затримано 25 березня на засіданні Кабінету міністрів через підозру в корупції при закупівлі пально-мастильних матеріалів для ДСНС у компаній "Юкойл" і "Альянс".

28 березня суд арештував їх, але за 4 дні вони вийшли під заставу 1,82 млн гривень кожен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування