Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Главреда сайту «Коммерсантъ» звільнили після інтерв'ю з Навальним - ЗМІ

П'ятниця, 18 вересня 2015, 05:59

Головного редактора сайту "Коммерсантъ" Андрія Коняхіна усунули з посади, що може бути пов'язано з публікацією розшифровки інтерв'ю з Олексієм Навальним, яке вийшли на радіо "Коммерсант-FM" на початку вересня.

Про це повідомляє РБК з посиланням на джерела.

За словами одного з джерел, про відставку було оголошено на ранковій редколегії видавничого дому. Про причини звільнення сказано не було. Сам Коняхин відмовився від коментарів.

Шеф-редактор ВД Сергій Яковлєв підтвердив РБК, що Андрій Коняхин дійсно більше не займає посаду головного редактора сайту, однак зауважив, що він не був звільнений з видавничого дому.

"Нова посада Коняхіна і область його роботи поки обговорюються. Посаду головного редактора сайту тепер займаю я", - повідомив він.

За інформацією одного із співрозмовників РБК у видавничому домі, Коняхин міг сам написати заяву про звільнення.

За словами одного зі співрозмовників, керівництво "Коммерсанта" було незадоволене роботою Коняхіна, чутки про його можливе звільнення у ВД "ходили давно".

Три інших співробітника ВД "Коммерсантъ" кажуть, що одним із приводів до звільнення міг послужити скандал, який виник через інтерв'ю з опозиціонером Олексієм Навальним. Інтерв'ю вийшло в прямому ефірі "Коммерсант-FM" 4 вересня і було присвячено виборчій кампанії опозиції на регіональних виборах і мітингу протесту 20 вересня. У ході інтерв'ю опозиціонер, зокрема, назвав Володимира Путіна причетним до краху Boeing 777 під Донецьком.

Спочатку, каже джерело, розшифровка інтерв'ю була опублікована повністю, проте пізніше кілька фраз з нього були вилучені, зокрема фраза про Путіна і Boeing.

"Те, що Навальний сказав такі речі в прямому ефірі, неважливо, але те, що це розтиражували, опублікувавши на сайті, викликало скандал у видавничому домі", - сказав співрозмовник РБК.

Зараз інтерв'ю з Навальним стоїть на сайті з купюрами і наступної позначкою: "Публікується в скороченому форматі. Редакція за рекомендацією Правового департаменту порахувала необхідним видалити частину інтерв'ю, яка може бути витлумачена як порушення статті 4 Закону РФ від 27.12.1991 №2124-1 "Про засоби масової інформації".

Андрій Коняхін очолював сайт ВД "Коммерсант" з 2013 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування