Суд по Мосійчуку не відбувся - Ляшко

П'ятниця, 18 вересня 2015, 10:51

Суд над затриманим напередодні депутатом від Радикальної партії Ігорем Мосійчуком щодо обрання йому запобіжного заходу, призначений на 9 ранку п'ятниці, не відбувся.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомив лідер партії Олег Ляшко, передає "Укрінформу".

"Учора повідомлено, що суд має бути на 9 ранку, але зараз, коли ми приїхали до суду, виявилося, що немає ні слідчого, немає подання. Після розмови з адвокатом з'ясувалося, що коли буде суд - невідомо", - сказав Ляшко.

Він додав, що у разі доведення в правомірний спосіб вини Мосійчука, той має відповідати. Але наголосив, що наразі його фракція виступає проти того, що під час зняття недоторканності з Мосійчука було порушено регламент - йому не дали можливості висловитися на свій захист і роз'яснити ситуацію.

Як повідомляє кореспондент "Укрінформу", призначене на 9 годину засідання у справі Мосійчука не розпочалося, оскільки не було призначено суддю. Наразі невідомо, коли відбудеться засідання.

Як відомо, 17 вересня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Ігоря Мосійчука та дала дозвіл на його арешт.

Перед цим Генеральний прокурор Віктор Шокін продемонстрував народним депутатам відео, на якому видно, як Мосійчук вимагає і нібито отримує хабар.

Потім Мосійчук був затриманий співробітниками СБУ прямо в будівлі парламенту, звідки його відвезли на допит до Генпрокуратури.

За інформацією ГПУ, Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2, 3 ст.296 (хуліганство), ч.1, 2 ст.350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч.1 ст.376 (втручання в діяльність судових органів), ч.1, 2 ст.377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування