Російський депутат нацьковує прокуратуру на "Дождь" за сюжети про Донбас

П'ятниця, 18 вересня 2015, 12:47

Депутат Держдуми РФ Олексій Журавльов просить російського генпрокурора Юрія Чайку перевірити дотримання телеканалом "Дождь" умов ліцензії.

Як говориться на сайті партії "Родина", її лідер, який у Держдумі представляє "Єдину Росію", направив відповідний запит.

За словами Журавльова, у його приймальню надходять дзвінки телеглядачів із приводу змісту телепрограм каналу "Дождь".

"Обсяг мовлення телеканалу, згідно з ліцензією, становить 168 годин на тиждень. При цьому, за цією ж ліцензією, вона не передбачає розміщення в ефірі контенту інших телекомпаній", - ідеться в повідомленні.

"Однак у реальності телеканал "Дождь" систематично транслює продукцію британської BBC і Російської служби новин BBC, а також німецької телекомпанії Deutsche Welle. Причому сюжети вибираються "специфічні", зокрема, такі, які дискредитують діяльність Росії щодо врегулювання конфлікту на південному сході України й акції пам'яті "Безсмертний полк", - заявляє Журавльов.

"Дану діяльність ТК "Дождь", можливо, здійснює в порушення статті 31 закону Російської Федерації від 27 грудня 1991 року №2124-1 "Про засоби масової інформації", - вважає депутат.

Також Журавльов вказує, що 2 вересня в ефірі програми "Собчак" пройшло інтерв'ю з бізнесменом Германом Стерліговим.

За словами депутата, у ньому Стерлігов "ображав євреїв за ознакою ставлення до релігії", а також представив "Російську православну церкву" як "сатанинську організацію й дім диявола".

"Таким чином, зміст програми може підпадати під закон № 114-ФЗ "Про протидію екстремістській діяльності", - заявляє Журавльов.

Крім того, він зазначає, що студія ТК "Дождь" із грудня 2014 року до лютого 2015 року розміщувалася за адресою прописки гендиректора ТК Н. Синдеєвої, у житловому приміщенні, що "тягне адміністративну відповідальність за використання житлового приміщення не за призначенням, а також за порушення санітарно-епідеміологічних вимог до експлуатації житлових приміщень, а також норм пожежної безпеки".

"У зв'язку з викладеним прошу Вас організувати перевірку викладених фактів і в разі потреби прийняти передбачені законом заходи прокурорського реагування", - просить Журавльов генпрокурора РФ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування