Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшко вимагає від ЦВК позбавити мандата депутата Вітка

П'ятниця, 18 вересня 2015, 15:40

Радикальна партія просить Центральну виборчу комісію припинити повноваження депутата Артема Вітка, який заявив в п'ятницю про вихід з фракції РП.

Як заявив лідер партії Олег Ляшко, таке рішення було прийнято на позачерговому з'їзді партії, повідомляють "Українські новини".

"Прийняти рішення про припинення повноважень народного депутата Вітка і звернеться до ЦВК припинити повноваження ... Артема Вітко", – зачитав він рішення.

У той же час РП просить ЦВК після припинення повноважень Вітка зареєструвати депутатом Ради наступного за списком партії, адвоката Тетяну Юзькову.

Згідно з ухваленим рішенням, партія має намір звернутися до суду, зокрема – до Європейського суду з прав людини, якщо її прохання не буде задоволене.

Як відомо, у п'ятницю Вітко заявив про вихід з фракції Радикальної партії, заявивши про незгоду з "політичною проституцією".

Імперативний мандат передбачає можливість позбавлення депутатства, якщо нардеп виходить з фракції політсили, з якою був обраний.

У четвер Рада позбавила недоторканності і дозволила заарештувати депутата від РП Ігоря Мосійчука, підозрюваного в отриманні великих хабарів за сприяння в розробці кар'єра. Зокрема, на показаному в Раді оперативному відео Мосійчук сказав, що збирає гроші для партії на вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...